zaterdag 8 april 2017

Beelden van historische Oostendse visserijscheepswerven

1957 — De O.185 is afgewerkt op de werf van August Loy (rechts vooraan met handen op de rug). Beneden zien we de scheepstimmerlieden Alfons Lowyck en André Muyle aan het werk. Ze zijn de ramheggen aan het dichtslaan. (Alle foto's komen uit de verzameling van wijlen Louis Pincket.)
1957 — Op de scheepswerf van Loy is het houten vissersvaartuig O.185 afgewerkt. Vooraan geknield Alfons Lowyck, André Muyle, Pierre Vanden Abeele en René Lauwereins. Tussen de twee vrouwen in staat Michel Verlinde. Achteraan Charles Vanmassenhove, Louis Pincket, Maurits Erebout. De anderen zijn ons onbekend.
Op de scheepswerf van Hillebrant wordt de B.603 te water gelaten. Vooraan ruggelings zien we Kamiel Massijn, vlak voor hem is Roger Smissaert aan het werk en rechts op de achtergrond vangen we een glimp op van André Hillebrant, zoon Achiel, eigenaar van de werf.
De scheepsdoop van de B.603. 
Scheepsbouwers op de werf van Hillebrant. Achteraan André Lacoere, Albert Gezelle en André Hillebrant. De drie op de tweede rij: Raymond Delie, Alfons Smitt, René Bolle. Vooraan: Daniël Barbier, 'grote Berten van Ichtegem', Edmond Smissaert, Louis Pincket en Kamiel Massijn. 
Van l. nr r.: Reder Engel Goderis, Kamiel Massijn, Daniël Barbier, André Lacoere, Edmond Smissaert, Daniël Hillebrant, Roger Smissaert. Tegen de paal staat schilder Doortje Verhaeghe. Vooraan geknield zitten Louis Pincket, Georges Hillebrant en Robert Gezelle. De dames op de foto zijn familieleden van de reder. 
De scheepswerf van Hamman. 
De scheepswerf van Panesi. 

2 opmerkingen:

  1. en nu zijn er nog TWEE scheepswerven in België

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er waren nog scheepswerven in Oostende.P.Goormachtig, J.Denye,Deweert, August Loy, Deweerdt Pierre, Seghers, Ackein

    BeantwoordenVerwijderen