vrijdag 3 augustus 2018

Historische foto's van de Vlaamse visserij (XIII)

Alle onderstaande foto's komen uit de collectie ‘Visserijsfeer 15’ van Eddy Serie

— Simonne Bogaert (links) en Noëlla Barbaix in 1985 aan de Oostendse Vistrap. (Foto P. Maenhoudt). —   
André Van Lul (1930-1987), een legendarische Oostendse reder ter zeevisserij.     
Op 31 maart 1987 wordt in Oostende de Z.85 Morgenster te water gelaten. De eerste bemanning bestaat uit Georges Degroote, J. Savels, A. Vervaecke en E. Kerkaert.    
Weerman Armand Pien bezoekt in 1987 de visserij.  Links herkennen we reder Henri Pintelon, rechts van Pien staat Fred Wittevrongel.
Destijds bestond er in Oostende een traditie waarbij de vissers die het meeste garnaal wisten aan te voeren gelauwerd werden door een carnavalorde ‘Orde van de garnaal’. In 1987 haalden de broers Charles (links) en Roland Verbiest voor de tiende keer de trofee binnen. 
In 1987 wordt in Oostende de nieuwe O.64 Black Jack gedoopt. Van de drie bemanningsleden herkennen we alleen Florent Sleuyter (midden).
Roland Desnerck stelt op 12 december 1987 zijn fotoboek ‘De Oostendse visserij’ voor. Op de foto wordt hij omringd door leerlingen van de stedelijke vissersschool John Bauwens.    
Noëlla Barbaix verkoopt haar waar aan de Oostendse Vistrap. (Foto P. Maenhoudt).    
De Oostendse volkszangeres Lucy Monty, vertolkster van vissersliederen    
Zeebrugse folkloristen presenteren visproevertjes op een colloqium in het Provinciaal Hof te Brugge. Op de foto van links naar rechts de echtparen Vandierendock-Ackx, Creyf-Ackx en Ketels-Devoogt. (Foto P. Maenhoudt).    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten